Προϊόντα - Ελληνικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ΤΙΜΙΟΝ

     

Τα προϊόντα μας

Οι ελαιώνες καλλιεργούνται με βάση τους αυστηρούς κανόνες της βιολογικής γεωργίας (Κοινοτικοί Κανονισμοί 834/2007 και 889/2008), που απαγορεύει τη χρήση χημικών λιπασμάτων (που ως γνωστόν μολύνουν τους υδάτινους πόρους) και τοξικών φυτοφαρμάκων (που ευθύνονται για τις αυξημένες καρκινοπάθειες των γεωργών και επιμολύνουν το ελαιόλαδο με κίνδυνο για τον καταναλωτή). Η καλλιέργεια εποπτεύεται από την Δ/νση Γεωργίας Ν. Κορινθίας και τον επιλεγμένο γεωπόνο, ενώ στην συνέχεια εξετάζεται και εν μέσω χημικής ανάλυσης και πιστοποιείται το τελικό προϊόν.

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου γίνεται κατά την περίοδο των μηνών Νοέμβριο έως Ιανουάριο. Η συλλογή των καρπών γίνεται «αποκλειστικά και μόνον με το χέρι», χρησιμοποιώντας χτένια για να μην τραυματίζονται τα δέντρα. Ταυτόχρονα το δέντρο "κουρεύεται", απαλλάσσεται από τα περιττά κλαδιά του και ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά.

Το ελαιόλαδο εξάγεται "εν ψυχρώ" (δηλαδή σε ανώτατη θερμοκρασία 27° C, όπως ορίζει ο νέος Κοινοτικός Κανονισμός 1019/02), ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα το άρωμα και όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

Το προϊόν του ελαιολάδου τυποποιείται και εν συνεχεία συσκευάζεται σε φιάλες και τενεκεδάκια.

Η συσκευασία σε γυάλινη φιάλη γίνεται σε περιεκτικότητες των 250ml, των 500ml, των 750ml και του 1 Lit τύπου Maraska, και Dorica.

Η συσκευασία σε μεταλλικά δοχεία γίνεται σε περιεκτικότητα των 5 Lit.

Οι ετικέτες που συνοδεύουν τις φιάλες καθώς και τις επιγραφές στα τενεκεδάκια, αναγράφονται σε όλες τις γλώσσες (ανάλογα την αγορά που απευθύνονται) με πλήρη στοιχεία για το προϊόν (περιοχή προέλευσης, οξύτητα, συστατικά, ημερομηνία λήξης, bar code κ.τ.λ.).

Το προϊόν είναι ιδιαίτερα αρωματικό, με διακριτό πράσινο αλλά και σκούρο χρώμα, ανάλογα της ποικιλίας των ελιών, κατάλληλο για ισορροπημένη και υγιεινή μεσογειακή διατροφή.

Περιέχει αποκλειστικά και μόνο τις ποικιλίες <Κορωνέικης>, <Μανάκι> και <Λαδολιάς> που προσδίδουν ζωηρό πράσινο χρώμα με μοναδική ήπια γεύση και φρουτώδες άρωμα με φυσικά στοιχεία που επιδρούν θετικά στην υγεία και ιδιαίτερα στην φυσική ανάπτυξη τόσο των παιδιών, ενώ παράλληλα καταπραΰνουν τυχόν παθολογικά νοσήματα και αλλεργίες εφήβων – ενηλίκων και ηλικιωμένων.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο, ότι η κατανάλωση ελαιολάδου, στα πλαίσια της μεσογειακής διατροφής, χαρίζει καλή υγεία και μακροζωία.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σήμερα, απευθύνεται στην εγχώρια αγορά, σε αγορές χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Αγγλία, Ιρλανδία) και σε αγορές των Η.Π.Α..

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο(15 ml = 14g) περιέχει:

Θρεπτικά Συστατικά

Ποσότητα

% συνιστώμενης ημερήσιας δόσης

Θερμίδες

121 kcal

6 %

Υδατάνθρακες

0 g

0 %

Φυτικές Ίνες

0 g

0 %

Ζάχαρη

0 g

0 %

Eiweis

0 g

0 %

Λιπαρά

14 g

21 %

Κορεσμένα λιπαρά

1,9 g

9 %

Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα

10 g

 

Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα

1,4 g

 

Omega-6 λιπαρά οξέα

1,3 g

 

Omega-3 λιπαρά οξέα

104 mg

 

Χοληστερίνη

0 g

0 %

Βιταμίνη E

2 mg

10 %

Βιταμίνη K

8,2 µg